Eagles beste, Willem II slechtste

Gepubliceerd op 14 april 2022 om 15:09

Gemeten naar de begroting is Go Ahead Eagles dit seizoen in de Eredivisie de best presterende club tot nu toe. Willem II komt als slechtste uit de bus.

De hoeveelheid geld die een club te besteden heeft, bepaalt voor een aanzienlijk deel de positie op de ranglijst. Dat Ajax, PSV en Feyenoord, in die volgorde, de top drie zouden vormen is logisch gezien hun begroting. Maar dat Go Ahead Eagles veel beter presteert dan op grond van het budget mocht worden verwacht is opmerkelijk. De Deventenaren hebben slechts de vijftiende begroting van de Eredivisie, maar staan qua punten op plaats negen. Geen andere BVO doet de Adelaars dat na, al maken ook SC Cambuur (vijf posities) en NEC (vier plekken) een prachtig seizoen door.

Aan de onderkant halen PEC Zwolle (min vier plaatsen) en Sparta Rotterdam (min vijf) veel te weinig uit de beschikbare financiële middelen. Het treurigst is de situatie in Tilburg, waar Willem II de elfde begroting van Nederland heeft, maar tot nu toe niet verder komt dan de zeventiende plaats.