Pasveer ongenaakbaar in TvL Trofee

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 17:58

Het is niet moeilijk om te raden wie in de stand om de Tonny van Leeuwen Trofee 2021/22 bovenaan staat. Remko Pasveer is ongenaakbaar met slechts vier tegentreffers in 1.530 minuten Eredivisie-voetbal.

Dat betekent dat de Ajax-keeper maar eens per 382,5 minuten de bal uit het net hoeft te halen, oftewel ruim zes uur. De concurrentie staat op grote achterstand. Michael Brouwer van FC Emmen mag zich de beste van de rest noemen met één tegengoal per 138 minuten. Hij is daarmee ruim koploper in de Keuken Kampioen Divisie, ver voor Hidde Jurjus van De Graafschap (86,4 minuten).

Als we kijken naar het aantal clean sheets is Pasveer ook de koning. In veertien van zijn zeventien partijen bleef hij schoon. Brouwer, Jurjus en Nigel Bertrams van FC Eindhoven hielden tot dusverre tien keer de nul.

Jong PSV zette dit seizoen al vijf keepers in, de meeste van alle clubs: Aron van Lare, Kjell Peersman, Maxime Delanghe, Vincent Muller en Youri Rouleaux.

Om in aanmerking te komen voor het onderstaande klassement moet een doelman ten minste twee derde van het aantal wedstrijden van zijn club hebben meegespeeld. De ranglijst is gebaseerd op het aantal minuten dat tussen twee tegendoelpunten ligt.