Serie van Gimenez strandt in zicht van record

Gepubliceerd op 25 mei 2023 om 17:45

Een doelpunt tegen FC Emmen, dat had Santiago Gimenez op zondag 21 mei nodig om negen duels op rij in de Eredivisie te scoren. Dat lukte niet en dus slaagde hij er niet in om Petur Petursson te evenaren.

Gimenez was de zesde Feyenoorder die erin is geslaagd om in ten minste zeven Eredivisie-wedstrijden achtereen te scoren. De Mexicaan schaart zich in voornaam gezelschap, zoals het bijgaande staatje laat zien. Gimenez begon op 12 maart aan zijn reeks met een treffer tegen FC Volendam. Vervolgens was het raak tegen Ajax, Sparta Rotterdam, RKC Waalwijk, SC Cambuur, FC Utrecht, Excelsior en Go Ahead Eagles. Telkens betrof de produktie één doelpunt, met uitzondering van Excelsior, toen Gimenez' aandeel in de score twee treffers bedroeg. Op 21 mei, in wedstrijd nummer negen, had hij zich op gelijke hoogte met Petursson kunnen nestelen, maar op de Oude Meerdijk in Emmen bleef hij droog staan.

Het Eredivisie-record staat op naam van Pierre van Hooijdonk, die namens NAC in seizoen 1993/94 elf wedstrijden achtereen het net vond. Hij onttroonde destijds Ajacied Dennis Bergkamp die zes jaar eerder een serie van tien had neergezet.