Floris van der Linden bekertopscorer

Gepubliceerd op 5 mei 2023 om 16:47

Floris van der Linden van Spakenburg is topscorer geworden van de KNVB Beker in het afgelopen seizoen. Zeven jaar geleden was een speler buiten het betaalde voetbal voor het laatst de beste schutter in het bekertoernooi.

Het kan niemand zijn ontgaan dat Spakenburg een spectaculair bekeravontuur achter de rug heeft. Een van de uitblinkers was Floris van der Linden, die met vier doelpunten bijdroeg aan het sprookje dat pas in de halve finale tegen PSV ten einde kwam. Hij troefde met dat kwartet goals vijf profs af die tot drie treffers kwamen: Rami Al Hajj en Sydney van Hooijdonk van SC Heerenveen, Reda Kharchouch (Excelsior), Pedro Marques (NEC) en Sander van de Streek (FC Utrecht).

Patrick Gerritsen van Excelsior '31 was in het seizoen 2015/16 de laatste die de topschutterskroon in ontvangst mocht nemen zonder dat hij in dienst was van een club uit de Ere- of Eerste Divisie. Van der Linden is pas de elfde speler sinds 1956 in een reeks die in 1961/62 begon met Theo Spierings van Helmondia '55.

Hieronder staat het overzicht van topscorers van de KNVB Beker die in het bewuste seizoen geen prof waren op de twee hoogste niveaus. Alleen doelpunten in het hoofdtoernooi zijn in aanmerking genomen, doelpunten in de voorronde dus niet.