Cupfighter Ajax is nu te reserveren

Cupfighter Ajax

€ 20,00

Cupfighter Ajax

€ 20,00

248 pagina's, gebonden, 14x19,5 cm.

Verschijnt in oktober 2021.

Geen club heeft meer succes behaald in het toernooi om de KNVB Beker dan Ajax. Geen club won de cup vaker, geen club stond vaker in de finale, halve finale of kwartfinale. Van de eerste wedstrijd in 1904 tot en met het winnende
doelpunt van David Neres tegen Vitesse in de eindstrijd van 2021: negentig seizoenen bekervoetbal komen in dit boek langs aan de hand van talloze
anekdotes, trivia, ranglijsten, records, quotes en cijfers.
Welke records staan op naam van Luis Suarez? Wat gebeurde er met de spelersbus op de terugweg vanuit Tilburg? Door welke unieke reden begon ooit de uitwedstrijd bij ADO drie kwartier te laat? Wie is de enige coach die werd ontslagen na een bekerduel? Het is allemaal te vinden in dit boek over Ajax' jacht op de dennenappel-vormige bokaal.

Op de cover zit Piet Keizer op de schouders van Gerrie Mühren en Horst Blankenburg, na de gewonnen finale tegen ADO in 1972. De legendarische linksbuiten liep in 1964 in een bekerduel met DWS een schedelbreuk op en het zou negen maanden duren voordat Keizer zijn rentree kon maken. Hij moest zelfs vrezen voor zijn loopbaan, maar gelukkig herstelde hij volledig. Met vier gewonnen KNVB Bekers is hij een van de meest succesvolle Ajacieden.


Nog steeds leverbaar: Cupfighter Feyenoord

248 pagina's, gebonden, 14x19,5 cm.

Tachtig seizoenen heeft Feyenoord aan het toernooi om de KNVB Beker meegedaan, van de eerste wedstrijd in 1915 tegen NAC tot de afgelaste coronafinale in 2020 tegen FC Utrecht.

Zoals een echte cupfighter betaamt, is de club op haar sterkst in alles-of-niets-wedstrijden. Of het in de Eredivisie goed gaat of niet, in het bekertoernooi staat Feyenoord er.

In dit boek vol cijfers, ranglijsten en feiten komen alle successen opnieuw langs. Het staat vol met trivia die u allang was vergeten of helemaal niet kende. Welke keeper besliste een strafschoppenserie door de laatste penalty raak te schieten? Wie zijn Feyenoords topscorers in de beker (hint: het zijn niet de bekende namen)? Waarom weigerde Coen Moulijn mee te spelen tegen SVV? 

Het is allemaal te vinden in deze publicatie over Feyenoords jacht op de Dennenappel, net als een lange lijst records, portretten van spelers en coaches die een bijzondere rol hebben gespeeld in de KNVB Beker, zoals Wim Jansen, Willem van Hanegem en Giovanni van Bronckhorst. Maar ook Wim Groenendijk, die in de finale van 1935 vier keer scoorde (nog altijd onovertroffen) ontbreekt niet in dit cadeauboek.

Het boek is in full color. Hieronder staan een aantal spreads ter illustratie.