Van Hanegem: het complete overzicht

Twintig jaar en acht maanden duurde de loopbaan van Willem van Hanegem als profvoetballer. Hij speelde daarin 790 officiële wedstrijden. Voor het eerst staan ze in chronologische volgorde met al zijn doelpunten, assists  en andere opmerkelijkheden.

Lees meer »

Ronald Koeman: het complete overzicht

Ronald Koeman was van 1980 tot 1997 een van de toonaangevende spelers in het Nederlandse voetbal. Hij speelde 762 wedstrijden als prof. We hebben ze allemaal op een rij gezet, met zijn doelpunten, assists en strafschoppen.

Lees meer »

Debutant en aanvoerder: zeldzame combi

Josip Sutalo debuteerde afgelopen zondag bij Ajax. Op zich niets bijzonders. Maar dat hij van coach Maurice Steijn tegen Fortuna Sittard meteen ook de aanvoerdersband mocht dragen, was wel uitzonderlijk. Een debutant als aanvoerder: daar zijn maar weinig voorbeelden van bekend.

Lees meer »

Nieuwsbrief 23 verschenen

De 23ste Nieuwsbrief van Golden Goals Media is verschenen! Lijstjes, statistieken en aardige voetbalweetjes naar aanleiding van actuele gebeurtenissen.

Lees meer »

Gijs Nass is onze Zlatan

Op 18 maart jl. werd Zlatan Ibrahimovic de oudste doelpuntenmaker in de historie van de Serie A, toen hij namens AC Milan tegen Udinese een strafschop benutte. Hij was 41 jaar en 166 dagen oud. Hoe zit dat in de Eredivisie

Lees meer »

Het echte rampseizoen van Ajax was 1964/65

Chaos in Amsterdam. Dat Ajax geen goed seizoen heeft gedraaid, kan niemand zijn ontgaan. De derde plaats achter Feyenoord en PSV is het slechtste resultaat in vele jaren. Het is dit ook het slechtste Ajax aller tijden? Welnee, in 1964/65 was het allemaal nog veel erger en tegelijkertijd bleek dat het startpunt van de gouden jaren.

Lees meer »

Gakpo veruit gevaarlijkste aanvaller

Cody Gakpo was in het afgelopen seizoen verreweg de gevaarlijkste speler in de Eredivisie. Eén keer per 53,7 minuten scoorde hij of gaf hij een assist. Alle andere aanvallers bleven op ruime afstand.

Lees meer »

RKC Waalwijk heeft beste rendement

RKC Waalwijk was het afgelopen seizoen de meest economische ploeg. De Brabanders betaalden per punt iets meer dan twee ton en bleven daarmee Sparta Rotterdam, dat de punten ook zeer goedkoop inkocht, net voor.

Lees meer »

Ajax 1.000 bekerdoelpunten

Het eigen doelpunt van PSV'er Jarrad Branthwaite in de finale op 30 april was de 1.000ste goal van Ajax in het nationale bekertoernooi sinds de eerste wedstrijd van de Amsterdammers in 1904.

Lees meer »