Nieuwsbrief 22 verschenen

De 22ste Nieuwsbrief van Golden Goals Media is verschenen! Lijstjes, statistieken en aardige voetbalweetjes naar aanleiding van actuele gebeurtenissen.

Lees meer »

Bijlow leidt in strijd om Van Leeuwen Trofee

Justin Bijlow is al zes competitiewedstrijden afwezig maar hij is nog wel de leider in de strijd om de Tonny van Leeuwen Trofee. Tussen twee tegentreffers liggen bij de Feyenoorder 106,9 minuten en dat is net iets beter dan Lars Unnerstall van FC Twente die om de 102,9 minuten moet vissen. 

Lees meer »

Het levenswerk van Alfredo Pöge

Het is deze maand tien jaar geleden dat Alfredo Pöge overleed aan de gevolgen van een hartaanval. Sinds 1984 had hij zijn leven gewijd aan de International Federation of Football History & Statistics (IFFHS). Zijn levenswerk bleek niet zonder hem te kunnen en leidt nu een marginaal en schimmig bestaan.

Lees meer »

Twee clubs uit Tweede Divisie in halve finale

Spakenburg levert dit seizoen een geweldige prestatie in het toernooi om de KNVB Beker. Een club buiten de Ere en Eerste Divisie in de halve finale: dat is niet meer gebeurd sinds de amateurs van VVSB in 2015/16 zich bij de laatste  vier van de bekercompetitie schaarden. In de editie van 1962/63 drongen zelfs twee teams uit de Tweede Divisie door tot de halve finale: NEC en Alkmaar '54.

Lees meer »

AZ gretig in Europa

AZ is dit seizoen in de Conference League zeer schotvaardig. De Alkmaarders maakten al 32 Europese treffers, in achttien wedstrijden. Slechts drie teams scoorden vaker in één Europa Cup-jaargang.

Lees meer »

Van Hanegem: het complete overzicht

Twintig jaar en acht maanden duurde de loopbaan van Willem van Hanegem als profvoetballer. Hij speelde daarin 790 officiële wedstrijden. Voor het eerst staan ze in chronologische volgorde met al zijn doelpunten, assists  en andere opmerkelijkheden.

Lees meer »

Opmerkelijke ruststanden

PEC Zwolle leidde op 3 maart 2023 na de eerste helft met 7-0 tegen FC Den Bosch. Een zeer zeldzame ruststand. De eindstand was ook al bijzonder: 13-0, een evenaring van de hoogste uitslag in het betaalde voetbal. In 2020 versloeg Ajax VVV-Venlo met diezelfde cijfers, waarbij de meeste goals in de tweede helft vielen.

Lees meer »

Alle assists van Coen Moulijn

De vorig jaar overleden Cor van der Gijp heeft er nooit een geheim van gemaakt: zonder de voorzetten van Coen Moulijn zou hij nooit tot 177 doelpunten in het eerste van Feyenoord zijn gekomen. De dribbelaar op de linkerflank speelde in zijn loopbaan 674 officiële wedstrijden. Voor het eerst is onderzoek gedaan naar het aantal assists van Moulijn. Een duizelingwekkend aantal.

Lees meer »

Nieuwsbrief 21 verschenen

De 21ste Nieuwsbrief van Golden Goals Media is verschenen! Lijstjes, statistieken en aardige voetbalweetjes naar aanleiding van actuele gebeurtenissen.

Lees meer »