Nieuwsbrief 20 verschenen

De twintigste Nieuwsbrief van Golden Goals Media is verschenen! Lijstjes, statistieken en aardige voetbalweetjes naar aanleiding van actuele gebeurtenissen.

Lees meer »

Haaland in opwaartse lijn, Dean nog ver weg

De onderstaande grafiek van Opta maakt duidelijk hoezeer Erling Haaland afsteekt bij de andere topscorers die de afgelopen dertig jaar in het Premiership hebben geëxcelleerd, onder wie Robin van Persie namens Arsenal in 2011/12 (paarse lijn).

Lees meer »

Bas Dost scoort maar door

Bas Dost heeft van de nog actieve Nederlandse profs de meeste doelpunten gemaakt. Hieronder staan de spelers met meer dan 150 treffers in officiële duels.

Lees meer »

Gavin Stokes sneller dan Vito van Crooij

Vito van Crooij scoorde op 14 augustus tegen AZ na exact acht seconden en evenaarde zo het Eredivisierecord dat sinds 1982 op naam staat van Koos Waslander (Excelsior). Dat het nog een stuk sneller kan dan Van Crooijs bliksemstart, bewees Gavin Stokes in 2017.

Lees meer »

Unnerstall leidt in TvL Trofee

De keepers in de Eredivisie domineren de tussenstand in de strijd om de Tonny van Leeuwen Trofee. Van hen beleeft Lars Unnerstall van FC Twente tot dusverre het beste seizoen. Tussen elke twee tegentreffers die hij incasseert liggen gemiddeld 130 minuten.

Lees meer »

Pasveer niet de oudste WK-ganger

Remko Pasveer mag dan stokoud zijn, maar als hij in Qatar aan spelen toekomt is hij nog lang niet de oudste speler die ooit op een WK-eindronde in actie kwam. Dat blijft voorlopig Essam el Hadary, in elk geval tot 2026.

Lees meer »

Van der Gijp topscorer dankzij Moulijn

Op 12 november overleed op 91-jarige leeftijd Cor van der Gijp, Feyenoords topscorer aller tijden. Puristen zullen opmerken dat Kees Pijl (ten minste 229 doelpunten) en Jaap Barendregt (199 goals) vaker doel troffen dan Van der Gijp, maar dat was in de amateurperiode. In het proftijdperk is hij onovertroffen, zoals blijkt uit onderstaande tabel.

Lees meer »

Gakpo +1 op de Schaal van Kristensen

Cody Gakpo is bezig aan een indrukwekkend seizoen. Dat blijkt niet alleen uit zijn koppositie op de topscorerslijst in de Eredivisie, maar ook uit het aantal doelpunten dat hij heeft voorbereid. Dat zijn er inmiddels twaalf. Met dat aantal ligt hij voor op het schema van Jörgen Kristensen, die in 1973/74 het recordaantal van 21 assists afleverde.

Lees meer »

Piet Schrijvers in de spits tegen ADO

In de necrologieën van Piet Schrijvers naar aanleiding van zijn overlijden op 7 september ging het uiteraard over zijn grote verdiensten als keeper van HVC, DWS, FC Twente, Ajax, PEC Zwolle en Oranje. Onbelicht bleef dat Kees Rijvers hem in 1969 bij FC Twente uit nood in de spits zette.

Lees meer »

Nieuwsbrief 19 verschenen

De negentiende Nieuwsbrief van Golden Goals Media is verschenen! Lijstjes, statistieken en aardige voetbalweetjes naar aanleiding van actuele gebeurtenissen.

Lees meer »