Ajax 1.000 bekerdoelpunten

Het eigen doelpunt van PSV'er Jarrad Branthwaite in de finale op 30 april was de 1.000ste goal van Ajax in het nationale bekertoernooi sinds de eerste wedstrijd van de Amsterdammers in 1904.

Lees meer »

Floris van der Linden bekertopscorer

Floris van der Linden van Spakenburg is topscorer geworden van de KNVB Beker in het afgelopen seizoen. Zeven jaar geleden was een speler buiten het betaalde voetbal voor het laatst de beste schutter in het bekertoernooi.

Lees meer »

Ruud Gullit: het complete overzicht

Na eerder al de carrière van Coen Moulijn en Willem van Hanegem met alle details op een rij te hebben gezet, is het nu de beurt aan Ruud Gullit. Het overzicht beslaat ruim achttien jaar, van Haarlem tot Chelsea.

Lees meer »

Nieuwsbrief 22 verschenen

De 22ste Nieuwsbrief van Golden Goals Media is verschenen! Lijstjes, statistieken en aardige voetbalweetjes naar aanleiding van actuele gebeurtenissen.

Lees meer »

Bijlow leidt in strijd om Van Leeuwen Trofee

Justin Bijlow is al zes competitiewedstrijden afwezig maar hij is nog wel de leider in de strijd om de Tonny van Leeuwen Trofee. Tussen twee tegentreffers liggen bij de Feyenoorder 106,9 minuten en dat is net iets beter dan Lars Unnerstall van FC Twente die om de 102,9 minuten moet vissen. 

Lees meer »

Het levenswerk van Alfredo Pöge

Het is deze maand tien jaar geleden dat Alfredo Pöge overleed aan de gevolgen van een hartaanval. Sinds 1984 had hij zijn leven gewijd aan de International Federation of Football History & Statistics (IFFHS). Zijn levenswerk bleek niet zonder hem te kunnen en leidt nu een marginaal en schimmig bestaan.

Lees meer »

Twee clubs uit Tweede Divisie in halve finale

Spakenburg levert dit seizoen een geweldige prestatie in het toernooi om de KNVB Beker. Een club buiten de Ere en Eerste Divisie in de halve finale: dat is niet meer gebeurd sinds de amateurs van VVSB in 2015/16 zich bij de laatste  vier van de bekercompetitie schaarden. In de editie van 1962/63 drongen zelfs twee teams uit de Tweede Divisie door tot de halve finale: NEC en Alkmaar '54.

Lees meer »

AZ gretig in Europa

AZ is dit seizoen in de Conference League zeer schotvaardig. De Alkmaarders maakten al 32 Europese treffers, in achttien wedstrijden. Slechts drie teams scoorden vaker in één Europa Cup-jaargang.

Lees meer »