Pasveer leidt nog in TvL Trofee

Gepubliceerd op 8 maart 2022 om 15:31

Remko Pasveer is nog altijd de ongenaakbare leider in het klassement om de Tonny van Leeuwen Trofee. Met slechts vier tegentreffers in twintig wedstrijden kan hem de eindzege nauwelijks ontgaan. Tenzij hij dit seizoen niet meer in actie komt.

Mocht de Ajacied blijven steken op 1800 speelminuten, dan blijft hij voor het eindklassement buiten beschouwing. Het reglement schrijft namelijk voor dat een doelman ten minste twee derde van de speelminuten van zijn club moet hebben meegedaan. In geval van Pasveer is dat 2040 van de 3060 minuten: hij komt er derhalve vooralsnog 240 tekort. 

De Ajax-keeper incasseerde dit seizoen in de Eredivisie eens in de 450 minuten een tegendoelpunt, oftewel eens in de 7,5 uur. Michael Brouwer van FC Emmen is de beste in de Eerste Divisie en hij doet het met 126 minuten tussen twee tegentreffers, maar steekt uiteraard schril af bij de cijfers van Pasveer, die al zeventien keer de nul hield.

Om in aanmerking te komen voor het onderstaande klassement moet een doelman ten minste twee derde van het aantal minuten van zijn club hebben meegespeeld. De ranglijst is gebaseerd op het aantal minuten dat tussen twee tegendoelpunten ligt.