Feyenoord 1.155 minuten onpasseerbaar

Gepubliceerd op 6 oktober 2021 om 22:22

Feyenoord speelde dit seizoen tot nu toe vijftien officiële wedstrijden en hield daarin acht keer de nul. Bovendien maakte doelman Justin Bijlow een solide indruk in zijn eerste interlands. Over de verdediging is er in Rotterdam-Zuid dus weinig reden tot zorg, al zal het clubrecord van meeste minuten zonder tegendoelpunt wel nooit worden verbroken.

Twaalf wedstrijden achtereen was de rood-witte defensie in het seizoen 1971/72 onpasseerbaar.  Op de kop af waren het 1.155 minuten, verdeeld over  795 minuten in de Eredivisie en 360 in de Europa Cup voor Landskampioenen.

De eindeloze serie begon op 29 augustus toen Theo de Jong namens NEC vijf minuten voor het einde van de wedstrijd een solo inzette en scoorde. In september volgden zes duels zonder tegengoal, waaronder een dubbele nul tegen de amateurs van Olympiakos uit Nicosia. Ook oktober kwam Feyenoord door zonder dat de tegenpartij er in slaagde om Eddy Treijtel te verschalken. Dat lukte ook Dinamo Boekarest niet op 3 november, wedstrijd nummer 12 in de lange rij. Bij die gelegenheid stond Bram Geilman onder de lat, omdat Treijtel kampte met een enkelblessure.

Pas op 7 november maakte Sjaak Swart aan de reeks een einde. De Ajacied kopte een vrije trap van Gerrie Mühren langs Treijtel. Precies zeventig dagen was het niemand gelukt om tegen Feyenoord te scoren. 1.155 minuten! Dat is 19 uur en een kwartier voetballen.