Jay Gorter blijft verreweg de beste

Gepubliceerd op 6 april 2021 om 09:27

Ook de afgelopen maand is de koppositie van Jay Gorter in de stand om de Tonny van Leeuwen Trofee niet in gevaar gekomen. De doelman van Go Ahead Eagles hield al 22 keer de nul.

Helemaal vlekkeloos was Gorters maand niet. Tegen FC Den Bosch incasseerde hij maar liefst drie tegengoals, een stijlbreuk met de wijze waarop hij al het hele seizoen zijn doel schoon houdt. Een week eerder was een ongelukje tegen FC Dordrecht er de oorzaak van dat een periode van 608 minuten (10 uur en 8 minuten...) zonder tegentreffer ten einde kwam. In het klassement van de minst gepasseerde doelman in het betaalde voetbal leidt hij de dans nog altijd soeverein: Gorter incasseert eens per 139,5 minuten een doelpunt. dat is een veel beter gemiddelde dan nummer twee, Sonny Stevens van SC Cambuur, die elke 106,7 minuten een treffer doorlaat.

En de Eredivisie-keepers? Nick Marsman van Feyenoord is met 100,6 minuten tussen twee tegendoelpunten nu de beste, maar hij voldoet ternauwernood aan de eis dat een keeper ten minste twee derde van het aantal wedstrijden onder de lat moet hebben gestaan. Nu Marsman zijn basisplaats aan Justin Bijlow is kwijtgeraakt, heeft Remko Pasveer van Vitesse de beste papieren. Na 27 wedstrijden staat hij op 27 tegendoelpunten, een gemiddelde van één per 90 minuten.

Wil je meer van dit soort berichten lezen? Meld je hier aan voor mijn gratis maandelijkse Nieuwsbrief!