Jay Gorter nog steviger aan de leiding

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 14:58

Jay Gorter leidde al in het klassement om de Tonny van Leeuwen Trofee van minst gepasseerde doelman in het betaalde voetbal, maar nu André Onana door zijn dopingschorsing is weggevallen, is de keeper van Go Ahead Eagles helemaal de onbetwistbare leider.

Samuele Mulattieri van FC Volendam was op 2 februari de laatste die hem passeerde, daarna hield Gorter vier duels op rij de nul. Dat brengt zijn seizoenstotaal op 18 'clean sheets', zes meer dan Sonny Stevens van SC Cambuur die met 21 tegentreffers in 26 duels een uitstekend seizoen beleeft.

De beste doelman van de Eredivisie is op basis van de cijfers Nick Marsman. In 16 wedstrijden werd de (inmiddels reserve-) doelman van Feyenoord 15 keer gepasseerd. Sergio Padt doet het eveneens prima. Hij moest tot nu toe gemiddeld elke wedstrijd één keer vissen.

De onderstaande ranglijst is gebaseerd op de hoeveelheid minuten die liggen tussen twee tegendoelpunten. Om in aanmerking te komen voor het klassement dient een keeper ten minste twee derde van de competitiewedstrijden van zijn club te hebben meegespeeld.