Kees Rijvers in top 3 oudste internationals

Gepubliceerd op 6 januari 2023 om 12:21

Kees Rijvers is 96 jaar oud en still going strong. Slechts twee voetballers die ooit international waren, bereikten een hogere leeftijd dan hij.

Chris Walder speelde in 1921 één keer voor Oranje en Kees van Nieuwenhuizen deed dat in 1909 twee keer. Beiden stierven op 97-jarige leeftijd en staan te boek als de oudste internationals, waarbij Walder 38 dagen ouder werd dan Van Nieuwenhuizen. Kees Rijvers (Princenhage, 27 mei 1926) is nummer drie in de top tien. Bij leven en welzijn passeert de voormalig speler van NAC, St. Etienne en Feyenoord aan het eind van dit jaar zowel Walder als Van Nieuwenhuizen op de onderstaande ranglijst.

Op het WK in Qatar was Xavi Simons vorige maand tegen de Verenigde Staten debutant nummer 795 van Oranje. Van hen bereikten 24 de leeftijd van negentig jaar. Piet van der Kuil kan zich op 10 februari bij dat gezelschap voegen als de veertigvoudig international de negen decennia vol maakt.

Er zijn op dit moment 25 nog levende Nederlanders van tachtig jaar of ouder die kunnen zeggen dat ze ooit in het Nederlands Elftal hebben gespeeld. Het afgelopen jaar hebben Wietze Couperus, Rinus Israel, Jan van Gorp en Sjaak Roggeveen zich bij die elite gevoegd. Dit jaar ligt voor Henk Wery, Theo van Duivenbode, Piet de Zoete en Henk Warnas de tachtigste verjaardag in het verschiet.