Unnerstall leidt in TvL Trofee

Gepubliceerd op 16 november 2022 om 12:18

De keepers in de Eredivisie domineren de tussenstand in de strijd om de Tonny van Leeuwen Trofee. Van hen beleeft Lars Unnerstall van FC Twente tot dusverre het beste seizoen. Tussen elke twee tegentreffers die hij incasseert liggen gemiddeld 130 minuten.

Unnerstall blijft daarmee de Oranje-keepers Justin Bijlow en Andries Noppert ruim voor. Beiden kregen in veertien duels dertien goals tegen, waarmee hun gemiddelde nog onder de één per wedstrijd blijft. Bijlow heeft van alle zestig keepers die dit seizoen in het betaalde voetbal in actie kwamen de meeste clean sheets behaald. In zeven wedstrijden behoefde hij geen tegendoelpunt toe te staan.

Remko Pasveer, die ook deel uitmaakt van de WK-selectie, is terug te vinden op plaats tien, twee posities lager dan de afgeserveerde Jasper Cillissen.

In de Eerste Divisie is Kostas Lamprou de beste met gemiddeld 83,1 minuten tussen twee tegendoelpunten, op de voet gevolgd door Jasper Schendelaar van PEC Zwolle.

Om in het onderstaande klassement te worden opgenomen dient een doelman ten minste twee derde van alle speelminuten van zijn club te hebben meegedaan. De ranking wordt bepaald door de tijd die ligt tussen twee tegendoelpunten.