Oudste internationals per 1 januari

Gepubliceerd op 2 januari 2022 om 21:02

Nederland telt op dit moment 23 tachtigplussers die ooit in Oranje hebben gespeeld. Van hen is Kees Rijvers de oudste. Op 1 januari was hij op de kop af 95 jaar en 218 dagen oud.

Peet Geel, Cor van der Gijp en Kees Kuijs hebben inmiddels ook hun negentigste verjaardag gevierd, zoals uit onderstaande ranglijst blijkt. Rinus Bennaars en Frits Louer hebben die mijlpaal in 2021 ook gehaald, maar konden er niet lang van  genieten. Bennaars (15 interlands) overleed op 8 november, 25 dagen nadat hij negentig was geworden. Frits Louer was het slechts vijf dagen gegund om als negentigjarige door het leven te gaan. De drievoudig international stierf op 29 november. Pierre Kerkhoffs, die in 1959 namens SC Enschede zes keer scoorde in een Eredivisiewedstrijd tegen Blauw-Wit, overleed op 19 oktober, 85 jaar oud. De goalgetter, die onder meer ook voor PSV en Lausanne Sports uitkwam, speelde vijf interlands.

Bij leven en welzijn krijgt de groep van 80+-internationals in 2022 uitbreiding met vier leden: Wietze Couperus, Rinus Israel, Jan van Gorp en Sjaak Roggeveen kunnen dit jaar de acht decennia vol maken.