Jong overleden internationals

Gepubliceerd op 2 maart 2021 om 10:37

Op 16 maart is het 45 jaar geleden dat Nico Rijnders overleed, 28 jaar oud. Hij is de op twee na jongst overleden international. Dit is de top zes:

 

  1. Jan Hassink (2 interlands) – 25 jaar, 110 dagen

Iets meer dan een jaar na zijn twee interlands in 1926 kwam Hassink om het leven bij een eenzijdig motor-ongeluk. De PSV’er reed met zijn Harley Davidson in Eindhoven tegen een boom.

 

  1. Tonny van Leeuwen (2 interlands) – 28 jaar, 86 dagen

Hij was de avond ervoor in Rotterdam gehuldigd als minst gepasseerde doelman in het betaalde voetbal, seizoen 1970/71, toen Van Leeuwen om vijf uur 's ochtends op weg naar zijn huis in Groningen nabij Meppel op de verkeerde weghelft belandde en frontaal botste op een vrachtwagen die was beladen met betonbuizen.

 

  1. Nico Rijnders (8 interlands) – 28 jaar, 230 dagen

De oud-speler van onder meer Go Ahead en Ajax leed aan aangeboren hartritmestoornissen. Die werden hem op 16 maart 1976 fataal. Hij was toen al gestopt met profvoetbal. Gezondheidsproblemen noopten hem om zich te laten wisselen in de rust van de Europa Cup-finale Ajax-Panathinaikos.

 

  1. Piet Dumortier (1 interland) – 29 jaar, 148 dagen

De Tweede Wereldoorlog was al in haar laatste weken beland, toen de DOS-aanvaller op dramatische wijze om het leven kwam. Hij lag met difterie in het ziekenhuis aan een ijzeren long, een pomp die zijn ademhaling regelde. Door een bomalarm viel de stroom uit, waardoor de long uitviel en Dumortier stikte.

 

  1. Jo Schot (1 interland) – 29 jaar, 178 dagen

De NAC’er was in het dagelijks leven loodgieter toen hij in 1923 in Middelburg van de Koorkerk bij de Abdij viel. Schot tuimelde elf meter diep en bezweek enkele uren later aan zijn verwondingen. Dat  was acht maanden na zijn enige interland, waardoor hij het weinig benijdenswaardige record heeft van international die het korst van zijn loopbaan in Oranje heeft kunnen genieten.

 

  1. Law Adam (11 interlands) – 32 jaar, 238 dagen

De uitvinder van de schaarbeweging speelde in 1941 een wedstrijd in Indië waarin hij twee doelpunten had gemaakt en drie voorbereid. Adam liet zich na acht minuten in de tweede helft wisselen omdat zijn hart tekeer ging. Hij wandelde naar de kleedkamer en werd daar getroffen door een hartstilstand. 

 

Wil je meer van dit soort berichten lezen? Meld je hier aan voor mijn gratis maandelijkse Nieuwsbrief!