Bijlow leidt in strijd om Van Leeuwen Trofee

Gepubliceerd op 14 maart 2023 om 14:57

Justin Bijlow is al zes competitiewedstrijden afwezig maar hij is nog wel de leider in de strijd om de Tonny van Leeuwen Trofee. Tussen twee tegentreffers liggen bij de Feyenoorder 106,9 minuten en dat is net iets beter dan Lars Unnerstall van FC Twente die om de 102,9 minuten moet vissen. 

Als Bijlow niet binnenkort de plaats tussen de palen weer overneemt van Timon Wellenreuther zal hij overigens uit de ranglijst verdwijnen. Om in aanmerking te komen voor het klassement moet een doelman namelijk ten minste in twee derde van de duels van zijn club hebben meegedaan. Voor Andries Noppert geldt hetzelfde als voor Bijlow: nu nog hoog in de ranking, maar bij aanhoudend blessureleed voldoet hij niet meer aan het genoemde criterium.

Jasper Schendelaar van PEC Zwolle is op basis van de statistieken dit seizoen de beste doelman in de Keuken Kampioen Divisie met om de 87,2 minuten een tegendoelpunt. Kostas Lamprou (Willem II) en Nordin Bakker (Almere City FC) volgen op korte afstand.

In beide profdivisies kwamen tot nu toe 75 keepers in actie. Joey Houweling van Telstar heeft van hen de beste rapportcijfers: hij kreeg er in 385 speelminuten slechts 2 tegen. Hij mocht in actie komen toen Ronald Koeman door een rode kaart moest plaatsmaken, maar toen zijn schorsing er op zat, restte Houweling niets anders dan zijn positie op de reservebank weer in te nemen.

De meest beklagenswaardige doelman is uiteraard Konrad Sikking van FC Den Bosch: zeventien keer werd hij gepasseerd in slechts 182 minuten, met onder meer die rampzalige 13-0 tegen PEC Zwolle op 3 maart.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.